Braziliaans Jiu-Jitsu (“BJJ”) is een van onze belangrijkste trainingsprogramma’s. Het uitgangspunt van Braziliaans Jiu-Jitsu is dat een kleiner, zwakker persoon een sterkere en grotere tegenstander kan verslaan, door middel van hefboomwerking en de juiste techniek. Braziliaans Jiu-Jitsu is voornamelijk een grondgevechtskunst, waarbij de beoefenaars trainen in een gi of “kimono”. Dit is vergelijkbaar met wat in Judo wordt gedragen.

De technieken betreffen de studenten op de mat, met een zware nadruk op positiecontrole, strategie, oefeningen, en rollend optreden, om te helpen met je submissions en technieken. Eenmaal in de juiste positie, kunnen veel verschillende soorten submissions worden toegepast, zoals: armbars, polssloten, chokes, en beenklemmen. Enkele van de primaire posities zijn, maar niet beperkt tot: Guard, Mount, Side-Control, Back Mount, enzovoort.

Ons Jiu-Jitsu programma heeft een gestructureerd gordel rangen systeem voor alle klassen, inclusief kinderen. Wij volgen het gordel rankingsysteem van de IBJJF. We hebben ook een gestructureerd curriculum, dus je zal vooruitgang boeken volgens je gordel niveau, alsook blootgesteld worden aan geavanceerde technieken en zelfverdedigingsbewegingen als deel van je algemene training.

Wij maken deel uit van de Focus Jiu Jitsu affiliatie, thuisbasis van meerdere Nationale, Europese en Wereldkampioenen.
focusjiujitsuhq.com
focusjjnetherlands.com

Benodigde sportkleding voor Braziliaanse Jiu Jitsu:

  • BJJ Gi / Kimono
  • Rashguard
  • BJJ Band